Євросоюз продовжив санкції проти Росії

Євросоюз продовжив санкції проти Росії

Оновлено
Укрінформ
У Євросоюзі в середу продовжили персональні обмежувальні заходи проти російських, кримських посадовців, членів терористичних організацій в ОРДЛО, включаючи найближче оточення президента РФ Володимира Путіна.

Відповідне рішення у середу ухвалив Комітет постійних представників країн-членів при Раді Європейського Союзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Обмежувальні заходи, які діятимуть й щодо деяких компаній та установ, продовжено на подальші шість місяців.

Санкції проти 149 осіб та 38 установ включають візові заборони та блокування активів на теренах ЄС.

Як зазначив офіційний представник Ради ЄС, зараз до санкційного списку включили ще одну компанію, яка обслуговує порт у тимчасово окупованому Криму.

Також, повідомляють джерела, у "чорному списку" ЄС залишиться новопризначений посол Росії у США Анатолій Антонов.

Із повним текстом оновлених санкцій, включаючи імен осіб та назви компаній, можна буде ознайомитися після публікації документа в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Єльченко сказав, на якому мандаті наполягатиме Україна

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2017 року Євросоюз продовжив на подальші півроку – до 15 вересня – дію санкцій проти російських високопосадовців, включаючи оточення Путіна.

Рішення Ради ЄС стосується російських, кримських, сепаратистсько-терористичних діячів, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

У "чорному списку" – високі представники уряду, Державної думи і Ради федерацій Росії, чиновники Адміністрації російського президента, військові керівники, так звані "керівники" Криму, донецькі і луганські терористи, а також наближені до Путіна олігархи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-