Посол Канади про біометрику на кордоні: кожна країна має право захищати свої інтереси

Посол Канади про біометрику на кордоні: кожна країна має право захищати свої інтереси

Укрінформ
Україна, як і будь-яка держава, має право на захист національних інтересів і такими методами, як запровадження біометричного контролю на кордоні і попереднє повідомлення іноземцями про намір в'їхати в країну.

Про це у коментарі Укрінформу в понеділок, 4 вересня, заявив посол Канади в Україні Роман Ващук.

"Право кожної країни таке робити. Кожна країна вирішує, що є в її національних інтересах, що їй допоможе, а що може зашкодити, якщо йдеться про міжособистісні контакти  і міжнародні зв'язки", - сказав Ващук.

Він розповів, що Канада теж впровадила певні форми попередження для громадян навіть для тих країн, з якими вона не має візового режиму, - перед авіаперельотами їм потрібно зареєструватися в базі даних. Ващук зауважив, що ця вимога не стосується громадян США.

За словами дипломата, він ще не ознайомився зі всіма деталями рішення РНБО, тому не може докладно його коментувати. 

"Я розумію, яка мотивація (запровадження даного рішення. - ред.), але, впроваджуючи подібні заходи, треба врахувати всі наслідки", - акцентував посол Канади.

Читайте також: Біометричний контроль на кордоні не знімає питання віз із РФ - Парубій

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 1 вересня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження біометричного контролю на кордоні.

Документом передбачається, що з 1 січня 2018 року починає функціонування національна система біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства під час перетину держкордону.

Уряду також доручено вжити заходів щодо удосконалення законодавства стосовно порядку реєстрації місця проживання та перебування на території України іноземців, у тому числі громадян РФ, та осіб без громадянства, які походять з держав міграційного ризику або в'їхали в Україну з території таких держав. Згідно з документом, уряд має оновити перелік держав міграційного ризику, зокрема внести до нього РФ.

Крім того, Кабінет міністрів має опрацювати у двомісячний строк питання механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства щодо в'їзду в Україну; здійснення в'їзду в Україну та виїзду з України іноземцями, в тому числі громадянами РФ, за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний носій.

Указом також встановлено тримісячний строк для вжиття заходів щодо створення та забезпечення функціонування центрів надання адмінпослуг поблизу місць розташування КПВВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-