Євродепутати вважають навчання

Євродепутати вважають навчання "Запад-2017" дуже загрозливими

Укрінформ
У Європарламенті висловлюють занепокоєння щодо безпекової ситуації в Україні у зв’язку із проведенням у вересні Росією та Білоруссю масштабних навчань "Запад-2017".

Про це заявила у понеділок голова підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони Анна Фотига на слуханнях щодо безпекової ситуації в Україні, а також у Білорусі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

"Ці навчання "Запад" є більш масштабними у частині залучення військ, що перебуватимуть на території усього регіону. Також тут є проблема із виконанням міжнародних домовленостей щодо моніторингу навчань. Відтак, демократичне суспільство вважає ці навчання дуже небезпечними", - наголосила Фотига.

У свою чергу представник Європейської служби зовнішньої діяльності Люк Девінь відзначив безпрецедентний прогрес реформ, досягнутий в Україні за попередні роки у політичній та економічній сферах.

"Це, як ми переконані, має значно підвищити стійкість України перед зовнішніми загрозами та викликами", - відзначив представник керівної інституції ЄС.

Девінь також заявив, що в ЄС безпекову ситуацію в Україні розглядають, як дуже нестабільну.

Читайте також: Запад-2017: українські прикордонники показали, як зміцнили рубежі

Зокрема, він заявив про відсутність прогресу у дотриманні режиму припинення вогню та виведення важкого озброєння у непідконтрольних уряду України районах на Донбасі.

Дипломат наголосив, що окупація Росією Криму, дестабілізація на сході України, підрив стабільності у сусідніх країнах з боку Росії становить велику загрозу для безпеки самого ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-білоруські навчання "Запад-2017" стартують 14 вересня і триватимуть до 20 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-