Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Нав’язлива реклама дратує українців

Нав’язлива реклама дратує українців

Блоги
Укрінформ
У ВР подано законопроект, спрямований на захист нас від небажаного втручання в наше життя

Деякий час назад я влаштував опитування серед фейсбук-користувачів з питання їхнього ставлення до sms-спаму. З'ясувалося, що ця нав'язлива реклама таксі та багато іншого масово дратує українців. Тоді я пообіцяв розробити і подати законопроект, який би захистив нас від небажаного втручання в наше життя і припинив би використання наших персональних даних без нашого дозволу.

В останні кілька років, в час стрімкого розвитку технологій, проблема спаму наростила досить широкі масштаби. Технічні засоби боротьби зі спамом не завжди досягають своєї мети, так як будь-які прояви спаму без кінця винаходять все нові і нові способи обходу фільтрів. Тому для ефективної протидії поширенню телефонному спаму необхідне об'єднання різних зусиль – не тільки технологічних (виробництво програмного забезпечення), а також політичних (прийняття відповідних норм, які б регулювали відповідне коло суспільних відносин із протидії та захисту контактних даних абонентів). Саме тому, вирішення проблеми небажаних повідомлень, які становлять левову частку телекомунікаційного трафіку, є вкрай важливим питанням порядку денного

Метою законопроекту є впровадження механізму захисту абонента телекомунікаційних послуг від несанкціонованих електронних, текстових та/або мультимедійних повідомлень, з подальшим використанням їх контактних даних та можливістью використання цієї інформації в шахрайських цілях.

Разом з Леонідом Ємцем ми подали законопроект, але з якихось дивовижних причин його текст лише нещодавно з'явився на сайті ВР. Я розумів, що наша спроба захистити персональні дані українців від sms-спаму, який збагачує телекомунікаційні кампанії, натрапить на активний опір мобільних операторів, але не очікував, що це станеться так швидко та ще й на початковому етапі. Розумію, що нам будуть заважати і протидіяти. Розумію, що лобісти всіх видів підключаться для того, щоб завалити цей закон. Розумію, що мобільні оператори будуть мотивувати нардепів, щоб вони не пропустили його через комітети та не голосували за цей законопроект. Але я впевнений, що якщо ми об'єднаємось, і ви нам поможете, та якщо ваш тиск на ВР буде достатнім, то вже в цьому році ми скажемо goodbye нав'язливій рекламі, яка засмічує наші телефони і збагачує мобільних операторів. Разом ми сила!

Борислав Береза

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-