Рада наступного тижня може розглянути тільки дві реформи - Денисенко

Рада наступного тижня може розглянути тільки дві реформи - Денисенко

Укрінформ
Верховна Рада наступного тижня може розглянути лише дві реформи - освітню та медичну.

Про це сказав народний депутат від фракції БПП Вадим Денисенко, якого уряд визначив своїм представником у парламенті, в ефірі телеканалу "112  Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В перший сесійний тиждень можна розглянути тільки дві реформи - освітню і медичну, бо на кожну з них треба приблизно один робочий день. Тобто, у вівторок буде розглядатися освітня реформа, середа - робота в комітетах, четвер - медична реформа, судячи з усього... Остаточне рішення буде прийняте на погоджувальній раді в понеділок", - сказав Денисенко.

Він додав, що пенсійна реформа була перенесена.

Читайте також: Новопризначений представник Кабміну у ВР готовий "розвінчувати міфи"

Як зауважив Денисенко, 31 серпня відбулася нарада голови Верховної Ради Андрія Парубія із керівниками фракцій, на якій прийнято рішення, що всі реформи на цій сесії не будуть ухвалювати за скороченою процедурою.

"Треба розуміти, що пенсійна реформа має більш як 2,5 тисячі поправок, тому було прийнято рішення - давайте спочатку освітню реформу, де менше правок і є найбільше консенсусу на сьогоднішній момент в залі парламенту. Потім переходимо до медичної реформи. Там більше тисячі правок і, в принципі, це займатиме приблизно один день", - сказав Денисенко.

Він припустив, що на другому сесійному тижні, 21 вересня, парламентарії можуть розглянути пенсійну реформу. "Оскільки там близько 2,5 тис. правок, і, очевидно, цей розгляд займе не менш ніж півтора-два дні", - додав Денисенко.

За його словами, проводяться інтенсивні консультації з усіма фракціями щодо підтримки зазначених реформ.

Як відомо, 5 вересня відбудеться відкриття сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-