Порошенко прокоментував заяви Саакашвілі про повернення в Україну

Порошенко прокоментував заяви Саакашвілі про повернення в Україну

Укрінформ
Питанням можливого повернення в Україну колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, позбавленого громадянства, мають займатися МВС, міграційна та прикордонна служби.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на брифінгу у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До Саакашвілі будуть ставитися так само, як і до будь-якої особи, що подала недостовірні дані. Тому питанням можливого повернення Саакашвілі в Україну мають займатися МВС, міграційна та прикордонна служби", - зазначив Порошенко.

Як наголосив Президент, коли Державна міграційна служба надала в комісію з питань громадянства документи, які свідчили, що при оформленні громадянства Саакашвілі була подана недостовірна або сфальшована інформація, він "мусив діяти відповідно до закону і Конституції".

"Будь-які інші кроки були би злочинною діяльністю. Я підписав указ (про позбавлення громадянства – ред.) так само, як і стосовно інших громадян", - зауважив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Захист екс-губернатора заявив, що подасть до суду позов з приводу позбавлення громадянства.

21 серпня Саакашвілі заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну з Польщі через пункт пропуску "Краковець".

Читайте також: Слободян не знає, як Саакашвілі їздить Європою з недійсними паспортами

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію колишнього президента Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-