Слободян не знає, як Саакашвілі їздить Європою з недійсними паспортами

Слободян не знає, як Саакашвілі їздить Європою з недійсними паспортами

Укрінформ
До прикордонників звернулися представники громадськості з вимогою не допустити провокацій на кордоні у зв'язку з намірами екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі потрапити в Україну.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"На адресу ДПСУ надійшло кілька звернень від громадських організацій, в яких вони вказують на низку порушень Кримінального кодексу України у висловлюваннях Саакашвілі, зокрема, в контексті закликів до невиконання прикордонниками своїх функціональних повноважень та створення конфліктних ситуацій на державному кордоні. Люди просять керівництво вжити заходів для недопущення провокативних дій на державному кордоні", - сказав Слободян. 

Він уточнив, що мова йде про звернення щонайменше 5 організацій, серед яких всеукраїнське об'єднання "Україна - це Я" та "Антикорупційний комітет Майдану". Ці звернення, за словами Слободяна, вказують на те, що суспільство стурбоване ситуацією навколо провокацій на кордоні.

Помічник голови ДПСУ нагадав, що українські паспорти Саакашвілі - це недійсні документи. "На підставі цих паспортів він не може перетнути державний кордон України", - сказав він. 

За запитання, яким чином Саакашвілі подорожує Європою з недійсними паспортами, Слободян зауважив, що він не знає відповіді на це питання.

Читайте також: Грузія направила Україні запит про екстрадицію Саакашвілі - ЗМІ

Як повідомлялося, Саакашвілі заявив про своє повернення до України 10 вересня через пункт пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні .

За даними ЗМІ, для прихильників Саакашвілі, які з'їдуться у Краковець в день його повернення, підготували "інструкції". Так, від організаторів автоколон із прихильниками вимагають мати на руках список учасників автоколони із зазначенням номерів їх мобільних телефонів. Окрім цього, забезпечити активістів наметами, спальниками, карематами та ковдрами.

Раніше Саакашвілі заявляв, що він колишній український прикордонник (Саакашвілі проходив строкову армійську службу в прикордонних військах КДБ СРСР в Закарпатській області Української РСР та у Києві), і тому знає всі входи і виходи в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-