Порошенко ввів у дію рішення РНБО про біометричний контроль на кордоні

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про біометричний контроль на кордоні

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження біометричного контролю на кордоні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав указ №256/2017, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року "Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України", - йдеться в повідомленні.

Документом передбачається, що з 1 січня 2018 року починає функціонування національна система біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства під час перетину держкордону.

Читайте також: Біометрична система на кордоні запрацює з 1 січня - Порошенко

"Уряд повинен забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, вирішивши питання необхідного ресурсного забезпечення фіксації біометричних даних іноземців, у тому числі громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України та у контрольних пунктах в'їзду-виїзду", - зазначено в повідомлені.

Уряду також доручено вжити заходів щодо удосконалення законодавства стосовно порядку реєстрації місця проживання та перебування на території України іноземців, у тому числі громадян РФ, та осіб без громадянства, які походять з держав міграційного ризику або в'їхали в Україну з території таких держав. Згідно з документом, уряд має оновити перелік держав міграційного ризику, зокрема внести до нього РФ.

Крім того, Кабінет міністрів має опрацювати у двомісячний строк питання механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства щодо в'їзду в Україну; здійснення в'їзду в Україну та виїзду з України іноземцями, в тому числі громадянами РФ, за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний носій.

Указом також встановлено тримісячний строк для вжиття заходів щодо створення та забезпечення функціонування центрів надання адмінпослуг поблизу місць розташування КПВВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-