Мінська зустріч Волкера і Суркова тривала понад три години

Мінська зустріч Волкера і Суркова тривала понад три години

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер провів у Мінську зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик, передає Радіо Свобода.

За його словами, зустріч, яка відбувалася за зачиненими дверима, почалася близько 14:00, а завершилася після 17:00. Про її підсумки наразі не відомо.

Сторони обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

Спілкування із пресою у Курта Волкера на 21 серпня не було заплановано. У посольстві США у Мінську Радіо Свобода повідомили, що його брифінг для преси відбудеться 22 серпня у Вільнюсі, куди Волкер відбуває після Мінська для переговорів з урядом Литви щодо врегулювання українського питання, зокрема припинення бойових дій на Донбасі.

Очікується, що спецпредставник США там розповість і про свої переговори з Владиславом Сурковим.

Читайте також: Зустріч Волкера і Суркова у Мінську проходить без преси

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня Волкер поїде до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Маттіса на зустрічах із представниками влади України для обговорення "наступних кроків у дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України".

Останніми тижнями адміністрація президента США Дональда Трампа, за повідомленнями, розглядає можливість змінити дотеперішню позицію щодо надання Україні оборонних озброєнь летальної дії. Пентагон і Державний департамент виступили за такий крок. Але наразі ще зберігається становище від часів адміністрації попереднього президента Барака Обами, який виступив проти такого надання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-