Для подальшої децентралізації необхідно ухвалити ще п'ять законів - Зубко

Для подальшої децентралізації необхідно ухвалити ще п'ять законів - Зубко

Укрінформ
В Україні наразі вже діє 30 законів, що стосуються децентралізації, але для просування реформи парламент має ухвалити ще 5.

Про це написав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook за результатами зустрічі зі спеціальним посланником уряду Німеччини з питань децентралізації Георгом Мільбрадтом.

“Окрема тема розмови – законодавчий пакет з децентралізації, який має бути проголосований у парламенті вже восени. Окрім 30 децентралізаційних законів, які вже працюють, необхідно якнайшвидше прийняти ще 5 для подальшого просування реформи”, - зазначив Зубко.

Читайте також: Секрет успіху українських ОТГ: самосвідомість і самоорганізація

За словами урядовця, разом із представником ФРН вони обговорили питання моніторингу процесу децентралізації, оцінки стану проведення реформи, перспектив подальшого об’єднання територіальних громад, а також реформи адміністративно-територіального устрою.

“Одержали підтримку Георга Мільбрадта у всіх наших починаннях та завданнях”, - підкреслив Зубко.

Він додав, що Німеччина є надійним партнером України у впровадженні реформ децентралізації та енергоефективності, й подякував за підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-