Кравчук каже, що в день побиття Майдану співав караоке разом з Януковичем

Кравчук каже, що в день побиття Майдану співав караоке разом з Януковичем

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович у ніч на 30 листопада 2013 року, коли на Майдані бійці спецпідрозділу «Беркут» побили студентів, полював, вечеряв і співав караоке разом з першим главою незалежної України Леонідом Кравчуком.

Про це розповів Кравчук в інтерв'ю, опублікованому на сайті видання “Гордон”.

“Обстановка була складною, і ми вже знали, що на Майдані збираються студенти. Коли закінчилося полювання, ми пішли вечеряти, співали пісні... як це називається, коли по телебаченню співають?”, - розповів перший президент, уточнивши, що співали караоке.

За його словами, на той момент «на Майдані ще не було конфлікту. Тільки прийшли студенти».

Кравчук заявив, що саме того вечора, коли було полювання, сталося побиття студентів на Майдані, і Януковича про це повідомили при ньому.

«Було так: побиття сталося, потім його (Януковича — ред.) вже поінформували про це, він прийшов і сказав, що має їхати до Києва», - додав перший президент.

Читайте також: Лист Януковича до Путіна є офіційним документом ООН - прокурор

Крім того, Кравчук розповів, що тоді не вперше полював разом з Януковичем, і лише в останній рік перебування президента-втікача на посту глави держави щосуботи, за рідким винятком, ходив з ним на полювання, на яке отримував запрошення від довіреної особи Януковича.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Віктор Янукович обвинувачується в держзраді, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни кордонів території і державного кордону України, порушуючи порядок, встановлений Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-