В ГПУ сказали, за якої умови Саакашвілі пустять до України

В ГПУ сказали, за якої умови Саакашвілі пустять до України

Укрінформ
Позбавлений українського громадянства колишній голова Одеської ОДА може потрапити до України тільки після оформлення візи.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін у facebook.

"Пропуск Саакашвілі (наразі особи без громадянства, якщо не підтвердиться інфо про наявність у нього паспортів третіх країн) в Україну можливий лише після оформлення візи", - написав він.

Читайте також: Сакварелідзе заявив про підготовку зустрічі Саакашвілі на кордоні України

При цьому він попередив, що особам, які сприятимуть незаконному перетину кордону, загрожує кримінальна відальність.

"Будь які перформанси в оточенні активістів чи нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а осіб, що сприятимуть такому незаконному перетину кордону - до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали)", - наголосив Єнін.

Читайте також: У ДПСУ впевнені, що Саакашвілі не зможе перетнути український кордон

Заступник генпрокурора підкреслив, що за порушення при оформленні громадянства Саакашвілі, які стали причиною його скасування, мають нести адміністративну чи дисциплінарну відповідальність відповідні чиновники, але, за його словами, Саакашвілі поставив підпис під цим документом і теж має відповісти.

"Але за свою "помилку" має відповісти і громадянин Саакашвілі, який поставив хрестик в графі "під судом та слідством в іноземній державі не перебуваю", а абзацем нижче після "попередження про можливість втратити громадянство України у разі подання неправдивих відомостей" поставив підпис", - наголосив Єнін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-