У ДПСУ впевнені, що Саакашвілі не зможе перетнути український кордон

У ДПСУ впевнені, що Саакашвілі не зможе перетнути український кордон

Укрінформ
1-й заступник голови Держприкордонслужби України Василь Сиротюк стверджує, що колишній президент Грузії Міхаїл Саакашвілі не зможе перетнути державний кордон з Україною через недійсний паспорт.

Про це він сказав на зустрічі з депутатом Верховної Ради Юрієм Дерев'янком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Дерев'янко журналістам, він планує звернутися до голови Прикордонної служби із запитаннями щодо можливості в'їзду в Україну Саакашвілі. Але оскільки голови ДПС на робочому місці не було, на запитання відповів його 1-й заступник Сиротюк. Останній зазначив, що в Державну прикордонну службу надійшов указ президента про позбавлення громадянства Саакашвілі і доручення Державної міграційної служби.

«Нам доручено, що у випадку виявлення таких документів (недійсних паспортів - ред.) вони вилучаються, складаються відповідні документи, і ці документи передаються Державній міграційній службі України», - сказав він.

Посадовець уточнив, що в такому випадку Саакашвілі не зможе перетнути державний кордон.

Читайте також: Саакашвілі треба дати можливість захистити у суді право на громадянство - Лінкявічус

«Ми не пропустимо через лінію державного кордону в зв'язку з тим, що документів, які надають право перетину кордону, в даного громадянина немає», - сказав Сиротюк.

Сиротюка також запитали, яким чином Саакашвілі зможе потрапити на територію України. «Відповідно до законодавчо визначеної процедури», - відповів Сиротюк народному депутатові.

Як відомо, екс-президента Грузії і колишнього главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України.

У відповідь захист Саакашвілі заявив, що подасть позов до Президента Петра Порошенка з приводу позбавлення українського громадянства.

Пізніше Саакашвілі заявив, що йому не належить підпис у копії анкети на отримання українського громадянства, на основі якої Порошенко позбавив його громадянства.

В уряді Грузії заявили, що вимагатимуть видачі Саакашвілі від будь-якої країни, де він залишиться. На території Грузії проти Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи.

4 серпня Саакашвілі заявив, що США і Польща не визнали скасування його українського паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-