Ситнику соромно за ситуацію з обранням аудитора НАБУ від парламенту

Ситнику соромно за ситуацію з обранням аудитора НАБУ від парламенту

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник сподівається, що комісія зовнішнього контролю щодо проведення аудиту ефективності діяльності бюро восени все ж буде сформована.

Так він прокоментував на брифінгу в Укрінформі ситуацію із провальним неодноразовим голосуванням за аудитора НАБУ у Верховній Раді, яка ще з березня не може визначити свого кандидата до комісії, повідомляє кореспондент агентства. 

"Я відчуваю не стільки тиск з боку Верховної Ради, скільки сором за той процес, який відбувається в парламенті у цьому процесі. Сподіваюсь, що рішення цієї аудиторської комісії, яке б воно не було - позитивне чи негативне, - матиме легітимність і довіру з боку суспільства і партнерів. Бо мені все це зараз нагадує серіал: людина не може повідомити, звідки вона взялася, а вже готова перевіряти і давати свої висновки. Сподіваюсь, що восени ситуація зміниться і буде сформована комісія, яка проводитиме цю роботу", - сказав Ситник.

Читайте також: У НАБУ розуміють, що справу Приватбанку треба розслідувати "миттєво"

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 13 липня вдруге не змогла затвердити кандидатуру незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро. Антикорупційний комітет парламенту рекомендував чотирьох кандидатів: Олександру Яновську, Сергія Гончаренка, Марту Борщ, Карлоса Кастресану. Рейтингове голосування показало найбільшу підтримку кандидатури Яновської – 207 голосів. Водночас за затвердження її кандидатури проголосували 216 народних депутатів (за необхідних 226-ти)

Раніше, 21 березня, парламент також не зміг обрати члена комісії зовнішнього контролю щодо проведення аудиту ефективності діяльності НАБУ, після чого було й оголошено новий конкурс.

Відповідно до закону про НАБУ Президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

У 2017 році має відбутися перший подібний аудит НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-