Саакашвілі обіцяє повернутися в Україну, але коли - не каже

Саакашвілі обіцяє повернутися в Україну, але коли - не каже

Укрінформ
Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що планує повернутися в Україну і обіцяє оголосити цю дату публічно.

Про це він сказав в ході скайп-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я збираюсь повертатися в Україну... Про дату повернення я оголошу публічно. Я не буду секретно повертатись», - запевнив Саакашвілі.

За його словами, зараз він перебуває у США на підставі робочої та туристичної віз, які «ще деякий час будуть діяти». Разом з тим Саакашвілі підкреслив, що не планує користуватися захистом інших країн.

Читайте також: У Грузії запевняють, що справа проти Саакашвілі не політична. Очікують видачі

«Я не збираюсь користуватись ні захистом Сполучених Штатів, ні захистом будь-якої іншої країни», - заявив він.

Також він запевнив, що в разі повернення в Україну оскаржуватиме в суді рішення про позбавлення його громадянства.

Як повідомлялося, 26 липня стало відомо, що Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства Саакашвілі. За даними Адміністрації Президента, причина цього рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації при оформленні заяви на громадянства.

Екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом президента України наприкінці травня 2015 року. Він очолював Одеську обласну державну адміністрацію півтора року - з 30 травня 2015 року до 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про свою відставку.

У Грузії Саакашвілі обвинувачується у чотирьох кримінальних справах, у тому числі в розтраті бюджетних коштів і перевищенні службових повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-