Повторення жахів війни в Європі не можна допустити - МЗС Німеччини

Повторення жахів війни в Європі не можна допустити - МЗС Німеччини

Укрінформ
Не можна допустити повторення в Європі жахів війни, тому слід використовувати дипломатичні методи для врегулювання існуючих конфліктів і скорочувати озброєння.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, виступаючи у Фландрії (Бельгія) на заході з нагоди 100-річчя початку третьої битви при Іпрі, однієї з найбільших битв Першої світової війни, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми знаємо, що збільшення військових витрат не рівносильне більшій безпеці. Ми знаємо, що великі конфлікти і кризи нашого часу мають вирішуватися не військовими методами, а тільки політичними», - наголосив Габріель.

Читайте також: Німецький суд зняв обмеження на доступ Газпрому до мережі Opal

За його словами, Німеччина ставить тему роззброєння на міжнародний порядок денний, тоді як «інші на Сході і Заході» покладаються тільки на переозброєння.

«Саме тому ми продовжимо з наполегливістю і терпінням працювати, щоб подолати конфлікт на Сході України за допомогою дипломатії, і постійно звертатися за підтримкою до наших партнерів», - заявив міністр.

Він зазначив, що використання військової сили - це крайній засіб, існує безліч інструментів для того, щоб об'єднати дипломатичні і військові, цивільні і поліцейські ресурси. Німеччина серйозно ставиться до запобігання криз та запобігання конфліктам і готова надати ще більше коштів для цих цілей, запевнив міністр.

Читайте також: Бундесвер вивів всі свої літаки з Туреччини

Крім того, за його словами, в охопленому кризами і конфліктами світі не можна забувати про головну ідею європейської інтеграції, яка рунтується на мирних інтересах і процвітанні. Щоб зберегти мир в Європі і захистити європейські цінності у XXI столітті, потрібна сильна і об'єднана Європа, в тому числі на зовнішній арені, як глобальна творча сила.

"У світі, де зміщуються баланси, Європа лише тоді матиме голос, коли це буде спільний голос", - наголосив Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-