Майже половина українців - за “перезавантаження” Ради

Майже половина українців - за “перезавантаження” Ради

Опитування
Укрінформ
Відносна більшість українців підтримує проведення позачергових виборів у Верховну Раду.

Про це повідомив політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорчук, презентуючи результати загальнонаціонального опитування населення.

«Відносна більшість підтримує ідею проведення позачергових парламентських виборів - 48 відсотків, це майже половина. Дещо менше - ні, 35 відсотків», - сказав Сидорчук.

Він зазначив, що цю ідею найбільше підтримують на сході - 61 відсоток, у центрі - 48 відсотків, а на півдні - 43 відсотки, найменше її підтримують на заході - 36 відсотків.

За його словами, доволі багато людей, 65 відсотків, готові взяти участь у позачергових виборах, якщо вони відбудуться найближчим часом.

Читайте також: Дострокових парламентських виборів нікому не подарую - Порошенко

Сидорчук зазначив, що відповідно до опитування на вибори проходять 7 партій. Але на запитання чи є серед партій та, яка відстоює їхні інтереси, лише 24 відсотки відповіли ствердно, хоча це більше порівняно з минулим роком, коли таких було 14 відсотків.

«Низький рівень довіри до партій відображається і в тому, що громадяни переконані, що їхня діяльність не відповідає демократичним стандартам, вони відстоюють не інтереси виборців, а інтереси своїх лідерів і фінансових спонсорів», - сказав політичний аналітик.

Він також додав, що лише 29 відсотків українців знають, що з минулого року парламентські партії почали отримувати державне фінансування, і більшість українців цю ідею не підтримують. Більшість українців вважає, що партії повинні отримувати фінансування від своїх лідерів або рядових членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-