Петренко сподівається, що Рада скасує правові акти СРСР

Петренко сподівається, що Рада скасує правові акти СРСР

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко розраховує, що на початку наступної сесії парламент ухвалить закон, яким будуть скасовані всі нормативно-правові акти, ухвалені до набуття Україною незалежності.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша команда так само ініціювала перед українським парламентом, і я розраховую, що на початку наступної сесії буде закон, який проголосується українським парламентом, законопроект, що скасовує всі без винятку акти, прийняті до набуття Україною незалежності, всі акти, які були прийняті міністерствами і урядами УРСР, всі закони, які були прийняті за радянської доби, і встановлює чіткі строки, коли Україна повинна все ж таки мати своє українське законодавство і відмовитися від тих колегіальних принципів меншовартості, які, на жаль, існували  у нас протягом 25 років",  - заявив Петренко.

Він нагадав, що торік урядом з ініціативи Міністерства юстиції було скасовано майже 400 нормативно-правових актів, а в першому півріччі поточного року -  100 нормативно-правових актів, які "створювали непотрібні регуляції для українського бізнесу та українських громадян".

Читайте також: Мін'юст оскаржив рішення суду, який скасував стягнення з Газпрому 80 мільйонів

"Вдумайтеся, на сьогодні жодне міністерство і жодна особа не може порахувати кількість інструкцій та циркулярів, які ще залишилися від Радянського Союзу та УРСР", - підкреслив Петренко.

На його думку, ухвалення закону, який скасує всі нормативно-правові акти часів УРСР, "поставить крапку в тому радянському минулому української правової системи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-