У Берліні стурбовані порушеннями перемир'я на Донбасі

У Берліні стурбовані порушеннями перемир'я на Донбасі

Укрінформ
У Німеччині з тривогою стежать за новинами зі сходу України, де постійно порушується "хлібне перемир'я", і знову закликають сторони дотримуватися домовленостей.

Про це йдеться в заяві МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Зі східної України до нас доходять тривожні новини: не в перше узгоджений режим припинення вогню не дотримується, ми продовжуємо бачити численні збройні сутички вздовж контактної лінії. Кожен день є жертви на сході України, як з обох сторін у конфлікті, так і серед цивільних осіб», - йдеться в заяві.

У МЗС призводять статистку за останні дні: 14 вбитих і 13 ранених українських солдатів. З боку сепаратистів кількість жертв відповідна.

«Обидві сторони - Москва і Київ - на зустрічах в Нормандському форматі неодноразово обіцяли використовувати свій вплив для того, щоб угоди про припинення вогню і виведення важкої зброї нарешті були реалізовані», - наголошують в німецькому МЗС. І ось знову, незважаючи на оголошення "хлібного перемир'я", після короткого періоду затихання бойових дій доводиться констатувати: «мабуть, у сторін конфлікту не вистачає волі для дотримання довгострокового припинення вогню», - заявляють у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Жертв серед цивільних на Донбасі в цьому році на 50% більше - Хуг

Берлін закликає всі сторони до негайної реалізації домовленостей. «В іншому випадку вони ризикують тим, що військовий конфлікт загостриться, що загине набагато більше людей і політичний процес зайде в глухий кут», - йдеться в заяві. У МЗС ФРН підкреслюють, що усні обіцянки нікуди не ведуть, і навіть самі інтенсивні переговорні зусилля «йдуть нанівець», якщо не вистачає політичної волі для реалізації домовленостей. Східна Україна потребує нарешті видимих кроків до миру, - свідчить заява.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-