Автором ідеї про

Автором ідеї про "Малоросію" є помічник Путіна Сурков - політолог

Укрінформ
Заява ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії", автором якої насправді є помічник президента РФ Владислав Сурков, спрямована на тестування громадської думки і реакції світу.

Росія вже давно мріє запропонувати такий проект офіційно під різними назвами з метою перетворити Україну на недієздатне конфедеративне утворення, пише у Facebook політолог Віктор Уколов.

"Заява про "Малоросію" - тестування громадської думки і реакції світу. Не важливо, що говорить Пєсков - важливо, що на це відреагували всі. Росія давно мріє запропонувати такий проект офіційно під різними назвами - головне перетворити Україну на недієздатне конфедеративне утворення на зразок Боснії і Герцеговини", - написав він.

Читайте також: Маккейн: За заявою Захарченка про "Малоросію" стоїть Путін

На переконання політолога, Захарченко насправді є "найнятий Росією голова окупаційної адміністрації, який сидить на російських грошах і говорить та виконує те, що йому скаже Владислав Сурков, куратор і справжній автор заяви про "Малоросію".

Політолог також прокоментував останні заяви помічника президента РФ Владислава Суркова з приводу "Малоросії". Зокрема, як зазначив Уколов, заяву Суркову "Донбасс воюет не за отделение от Украины, а за ее целостность, за всю Украину, а не за ее часть", слід "читати", як "Росія хоче завоювати не частину Україну, а всю її повністю"; а заяву "на Украине идет гражданская война" - як Росія хоче, щоб світ повірив у громадянську війну, адже Захарченка цікавить вся Україна, тож він не "сепаратист".

Як додав Уколов у своєму блозі, радник Путіна, по суті, замість Захарченка "роз'яснив, як треба сприймати заяву самого Захарченка" - "на мій погляд, таке роз'яснення є підтвердженням, що автор ідеї про "Малоросію" у Кремлі".

"Таким чином голову так званої "ДНР" використали для ідеологічної атаки у гібридній війні, що знову підтверджує статус підлеглих найманців так званих керівників так званих народних республік окупованої частини Донбасу", - підсумовує політолог.

Читайте також: Заява Захарченко серйозно не вплине на "Мінськ" - німецький експерт

Як повідомлялося, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про створення нової держави "Малоросія". На сайті донецьких бойовиків йдеться, що рішення нібито прийняли представники "ДНР", "ЛНР" та "19 регіонів України". Натомість у так званій "ЛНР" заявили, що не брали участі в "засіданні щодо створення Малоросії" і не входитимуть в цю "державу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-