Маккейн: За заявою Захарченка про

Маккейн: За заявою Захарченка про "Малоросію" стоїть Путін

Укрінформ
Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн назвав заяву Захарченка про "Малоросію" прямою відповідальністю Путіна та закликав США і ЄС посилити тиск на Росію й забезпечити Україну летальною зброєю.

Про це йдеться в офіційній реакції законодавця, оприлюдненій на його веб-сайті у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії просунулись ще на один крок, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу із назвою царської епохи "Малоросія". Остаточна відповідальність за це грубе порушення суверенітету України лежить безпосередньо на Росії Володимирі Путіні, під чиїм керівництвом, фінансуванням, а також від постачання військ та зброї якого повністю залежні сепаратисти", - наголосив глава сенатського комітету.

Читайте також: Держдеп про заяву Захарченка: Це навіть не варте офіційної відповіді

Маккейн також назвав проголошення маріонеткової держави ще одним порушенням Росією Мінських угод. Своєю агресивною поведінкою Росія продемонструвала, що не прагне миру та досягнення цілей "Мінська", підкреслив сенатор.

"Однак Путін розраховує, що чим більше його збройні сили та прибічники повбивають українців, тим більше української території вони зможуть захопити. І чим більше Путін змушуватиме Україну віддавати свої обмежені ресурси на війну, а не на поліпшення економіки, тим більше він зможе розхитати владу в Києві та завадити Україні реалізувати її євроатлантичне майбутнє", - зауважив законодавець.

Читайте також: Берлін засуджує "ініціативу" Захарченка і чекає того ж від Москви

За його словами, США та європейські союзники "повинні чесно подивитися в обличчя реальності, що ми не змогли кардинально змінити планів Росії в Україні впродовж останніх трьох років".

У цьому зв'язку Маккейн підкреслив: заяви Вашингтона, що санкції будуть продовжуватися, поки Росія не виконає своїх зобов'язань, не діють.

"У спільній взаємодії США та наші європейські союзники повинні розробити політику й стратегію для збільшення дипломатичних, економічних та військових наслідків, від яких Росія втрачатиме, поки не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - наголосив сенатор.

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Він також закликав США запровадити потужні санкції проти РФ та надати Україні летальну зброю оборонного характеру, якої вона потребує для самозахисту.

Фото на обкладинці: Shutterstock.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-