Заяву Захарченка про “Малоросію” треба аналізувати медикам - Айвазовська

Заяву Захарченка про “Малоросію” треба аналізувати медикам - Айвазовська

Укрінформ
Заява ватажка донецьких бойовиків та маріонетки Кремля Олександра Захарченка про створення “Малоросії” є черговим загостренням його уяви, і такі випадки мають аналізувати не політологи, а медики.

Про це написали на своїй сторінці у Facebook представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська.

“Чергове загострення уяви ватажків бойовиків щодо "держави" з девальвуючою ще декілька років тому назвою є предметом не для політологічних аналізів, а ментальних (в контексті медицини)”, - заявила вона.

Айвазовська наголосила, що не цим людям слід давати оцінку Україні, “адже їх соціальні ліфти були засновані на єдиному завданні: підрив спроможності, зміна курсу, знищення нашої держави”.

Читайте також: Турчинов про заяву Захарченка: Це збочена маячня, написана в Кремлі

“Цей дискурс може бути актуальним лише в контексті російського наративу про внутрішній конфлікт, тому його підтримка в інформаційних потоках в серйозному руслі лише сприятиме цій меті. Це сучасні Герострати (грецький персонаж, який спалив храм Артеміди, щоб залишитись в історії), яких карати варто не лише в спосіб, передбачений законодавством України, а і через забуття”, - написала вона.

Як повідомлялося, ватажок «ДНР» Захарченко заявив про створення нової держави «Малоросія», столицею якої стає Донецьк, а Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-