Вступ до НАТО є найкращою гарантією безпеки України - Яценюк

Вступ до НАТО є найкращою гарантією безпеки України - Яценюк

Укрінформ
Україна вимагає гарантій, при яких жодна держава не буде порушувати наш суверенітет та територіальну цілісність.

Про це повідомив колишній прем`єр-міністр Арсеній Яценюк під час урочистого засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Військо, армія і захист нашої нації - сьогодні найважливіше. Росія саме військовими заходами намагалася і намагається знищити нашу державу. Україна потребує безпекових гарантій. Не тих гарантій, які були підписані Будапештським меморандумом, а юридично зобов'язуючих гарантій, при яких жодна держава не буде порушувати наш суверенітет та територіальну цілісність", - сказав Яценюк.

Він вважає, що найкраща гарантія нашої безпеки - це членство України у НАТО.

"Український народ до цього готовий. Треба продовжувати реформувати українські збройні сили, щоб вони відповідали стандартам альянсу", - додав Яценюк.

Також він нагадав, що 100 років тому Росія відправила свої війська, щоб знищити молоду українську демократію.

"Цей захід демонструє, що попри ті випробування, які наша держава відчуває протягом останнього сторіччя, нам вдалося зберегти нашу країну. Ми пройшли світові війни, голодомор, совєтську окупацію, цілеспрямоване винищення української політичної еліти радянською владою. Але ми встояли", - сказав колишній голова уряду.

Читайте також: Гройсман: В Україні боротися треба не за владу

Він висловив переконання, що Україна має зробити висновки з історії.

"Історія повторилася знову - але зовсім по-іншому, ніж 100 років тому, коли Росія відправила свої війська, щоб знищити молоду українську демократію. 3 роки тому Росія відправила свої війська, щоб знищити незалежну Україну - до Криму, Донецька та Луганська", - зазначив Яценюк.

На його думку, сучасна влада не повторила помилок, які були зроблені 100 років тому і призвели до знищення України.

"Які виклики зараз стоять? Для України чітко визначене місце у єдиній європейській сім'ї. Питання членства в ЄС стоїть на порядку денному України, переконаний, що прийняття України для ЄС згодом також стане нагальним питанням і для інших членів союзу", - додав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-