Гройсман: В Україні боротися треба не за владу

Гройсман: В Україні боротися треба не за владу

Укрінформ
Українці мають бути об'єднані єдиним прапором держави та єдиним прагненням побудувати незалежну, успішну, цілісну, демократичну і заможну Україну.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час урочистого засідання Кабміну, присвяченого 110-річчю уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це наша історія. 100 років назад була створена УНР, омріяна багатьма поколіннями. В той самий момент був створений генеральний секретаріат, уряд УНР. Це була величезна спроба отримати історичну перемогу, створити свою незалежну державу. Втримати об'єднання не вдалося. Всередині було багато протиріч, які свідчать: у багатьох випадках боротьба велася не за Україну, а за владу", - сказав Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що у 1991 році Україна отримала незалежність - і це вдалося зробити без єдиного пострілу, мирним шляхом.

"Але зараз, у часи шаленої військової агресії проти нашої держави, наше суспільство, український народ вимагає єдності та аналізу того, що відбулося 100 років тому. Глибоко переконаний, що ми маємо бути об'єднані єдиним прапором нашої держави та єдиним прагненням побудувати незалежну, успішну, цілісну, демократичну і заможну Україну", - підкреслив Прем'єр.

Читайте також: Гройсман хоче створити Раду прем'єр-міністрів

Він наголосив, що останні три роки Україна проходить дуже складний шлях трансформації і змін, випробувань і втрат.

"Я глибоко вірю у те, що ми зможемо сьогодні об'єднатися, щоб Україна процвітала. Боротися треба не за владу, а за успіхи нашої держави. Врешті-решт, наша незалежність має бути підтверджена нашими справами", - відзначив Гройсман.

На його переконання, незалежність має підтверджуватися щодня - на різних нивах.

"Багато поколінь мріяли про незалежну Україну. Багато народів світу не можуть отримати власну державу. Українці мають свою прекрасну країну. Ми маємо служити так, щоб не було соромно дивитися людям в очі. Глибоко переконаний у тому, що суспільство вимагає зрілості від усіх політичних еліт", - додав прем'єр-міністр.

Як відомо, 28 червня 1917 року в Києві на закритому засіданні Малої ради було створено Генеральний секретаріат Української центральної ради, по суті, перший український уряд. 

Генеральний секретаріат складався з 8 генеральних секретарів і генерального писаря. Головою і генеральним секретарем внутрішніх справ було обрано Володимира Винниченка. 

29 липня УЦР ухвалила «Статут вищого Управління Україною» («Статут Генерального секретаріату»), який проголошував цей орган найвищим крайовим виконавчим органом, визначав його структуру і функції.

Генеральний секретаріат діяв до 22 січня 1918 року. Після проголошення IV Універсалу Центральної Ради про незалежність УНР він був перейменований в Раду народних міністрів УНР. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-