Уряд знайде однодумців у Раді й політичних елітах - Гройсман

Уряд знайде однодумців у Раді й політичних елітах - Гройсман

Укрінформ
Парламент разом з політичними елітами знайдуть сили, щоб об'єднатися навколо ідеї заможної та демократичної країни заради змін на користь якості життя людей.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час закриття урочистого засідання Кабміну, присвяченого 110-річчю уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу подякувати всім за участь в урочистому засіданні. Нам треба вирішити багато внутрішніх домашніх завдань. Кожна зміна торкається якості життя людей. Ми знайдемо сили усередині парламенту та політичних еліт, щоб об'єднатися навколо ідеї заможної та демократичної країни", - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Гройсман провів урочисте засідання, присвячене 100-річчю уряду. На ньому, крім нинішніх членів Кабінету міністрів, були присутні колишні Прем'єр-міністри Арсеній Яценюк, Юрій Єхануров, Валерій Пустовойтенко, Євген Марчук.

Читайте також: Гройсман: В Україні боротися треба не за владу

Як відомо, 28 червня 1917 року в Києві на закритому засіданні Малої ради було створено Генеральний секретаріат Української центральної ради, по суті, перший український уряд. 

Генеральний секретаріат складався з 8 генеральних секретарів і генерального писаря. Головою і генеральним секретарем внутрішніх справ було обрано Володимира Винниченка. 

29 липня УЦР ухвалила «Статут вищого Управління Україною» («Статут Генерального секретаріату»), який проголошував цей орган найвищим крайовим виконавчим органом, визначав його структуру і функції.

Генеральний секретаріат діяв до 22 січня 1918 року. Після проголошення IV Універсалу Центральної Ради про незалежність УНР він був перейменований в Раду народних міністрів УНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-