В Україні створили Раду прем'єр-міністрів

В Україні створили Раду прем'єр-міністрів

Фото
Укрінформ
На урочистому засіданні Кабінету міністрів створено Раду прем'єр-міністрів для розгляду стратегічно важливих питань.

Відповідне рішення  ухвалене на пропозицію Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу підтримати пропозицію до протокольного рішення (про створення Ради прем'єр-міністрів - ред.) за результатами урочистого засідання", - сказав Гройсман.

Він доручив оформити це рішення відповідно до регламентних вимог і висловив сподівання, що присутні на урочистому засіданні екс-прем'єр-міністри дадуть згоду на участь у новоствореному консультативному органі.

Перед цим у виступі на засіданні Гройсман висловив думку, що створення Ради прем'єр-міністрів було б добрим механізмом обміну досвідом, який накопичений за 25 років незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Гройсман провів урочисте засідання, присвячене 100-річчю уряду. На ньому, крім нинішніх членів Кабінету міністрів, були присутні колишні прем'єр-міністри Арсеній Яценюк, Юрій Єхануров, Валерій Пустовойтенко, Євген Марчук.

Як відомо, 28 червня 1917 року в Києві на закритому засіданні Малої ради було створено Генеральний секретаріат Української центральної ради, по суті, перший український уряд.

Генеральний секретаріат складався з 8 генеральних секретарів і генерального писаря. Головою і генеральним секретарем внутрішніх справ було обрано Володимира Винниченка.

Читайте також: Гройсман: В Україні боротися треба не за владу

До складу Генерального секретаріату увійшли: Павло Христюк - генеральний писар, генеральні секретарі: військових справ - Симон Петлюра, фінансів - Христофор Барановський, земельних справ - Борис Мартос, судових справ - Валентин Садовський, продовольчих справ - Микола Стасюк, народної освіти Іван Стешенко, міжнаціональних справ - Сергій Єфремов.

29 липня УЦР ухвалила "Статут вищого Управління Україною» ("Статут Генерального секретаріату"), який проголошував цей орган найвищим крайовим виконавчим органом, визначав його структуру і функції.

Генеральний секретаріат діяв до 22 січня 1918 року. Після проголошення IV Універсалу Центральної Ради про незалежність УНР він був перейменований в Раду народних міністрів УНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-