У комітеті Ради пояснили, чому Вовк передумав іти до Верховного суду

У комітеті Ради пояснили, чому Вовк передумав іти до Верховного суду

Укрінформ
Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець вважає, що голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк зняв свою кандидатуру з конкурсу до Верховного суду, бо заздалегідь дізнався про можливий негативний висновок конкурсної комісії.

Про це Ємець розповів у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Очевидно, у Вищій кваліфікаційній комісії десь є серйозний витік інформації, бо заява Вовка свідчить про те, що він був обізнаний з майбутнім рішенням ВККС (не на свою користь - ред.) і таким чином, аби не отримувати незадовільний висновок, вирішив зняти свою кандидатуру в день, коли таке рішення мало бути прийняте", - сказав депутат.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи Вовк зняв свою кандидатуру, бо дізнався, що комісія не обере його, Ємець відповів: "Є ознаки такого, і питання в тому, що очевидно у нього є зв'язки, які дозволили йому заздалегідь знати рішення ВККС".

Читайте також: Закон про Конституційний суд направлено на підпис Президенту

Сьогодні в інтерв'ю «Судово-юридичній газеті» Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк повідомив, що подав заяву про зупинення своєї участі у конкурсі до нового Верховного суду. Він наголосив на тому, що звернувся з відповідною заявою до ВККС не через особисті обставини. Вовк зауважив, що Верховний Суд мав бути утворений протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів», і цей термін уже сплив, тому і прийняв відповідне рішення про припинення участі у конкурсі.

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 7 листопада 2016 року оголошено конкурс на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-