Суддя Вовк вже не претендує на роботу у Верховному суді

Суддя Вовк вже не претендує на роботу у Верховному суді

Укрінформ
Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк подав заяву про зупинення своєї участі у конкурсі до нового Верховного суду.

Про це він заявив у інтерв'ю «Судово-юридичній газеті».

«Наголошую на тому, що звернувся з відповідною заявою до ВККС не через «особисті обставини», котрі мені дружно намагалися організувати керовані правоохоронні органи та окремі політики, використовуючи для цього своїх пішаків - купку осіб, які зухвало називають себе громадськістю, які є політично вмотивованими та упередженими відносно більшості кандидатів», - зазначив Вовк.

Він наголосив, що для доведення правомірності своєї поведінки необхідний час на використання відповідних правових механізмів, «час, якого сьогодні фактично немає».

Читайте також: Суддя Вовк досі працює в Печерському суді

«Тим більше, що, згідно закону, Верховний Суд мав бути утворений протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів», і цей термін вже сплив. Вважаю, що кандидати своєю поведінкою все ж мають сприяти довірі до проведення конкурсу, тому і було прийняте відповідне рішення з мого боку», - резюмував Вовк.

Фото: oask.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-