У Трампа заявили, що змова на виборах була не з Росією, а з Україною

У Трампа заявили, що змова на виборах була не з Росією, а з Україною

Укрінформ
В адміністрації президента США віддають перевагу обговорювати можливе втручання України у вибори в США, про яке написало одне з американських видань понад півроку тому, ніж зосереджуватися на новому скандалі навколо Дональда Трампа-молодшого.

З відповідною заявою виступила в середу під час брифінгу в Вашингтоні перший заступник речника Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо й були якісь свідчення про змову (на президентських виборах – ред.) в 2016 році, про які стало відомо, або які обговорювалися, то це була (змова – ред.) між Національним комітетом демократів і українським урядом. Я не часто цитую The New York Times, але навіть один із їхніх журналістів сьогодні написав у твітері, що чому би цей приклад не свідчив про змову: "Взаємодія відбувалася між офіційними особами Національного комітету демократів з чиновниками українського уряду, а не лише з деякими партнерами", - заявила офіційний представник адміністрації Трампа.

Читайте також: У Трампа вважають, що законопроект із санкціями проти РФ створює ризики

Таким чином вона прокоментувала реакцію на давню статтю у виданні Politico, яка стверджувала із посиланням на колишнього українського дипломата, що Посольство України в Вашингтоні начебто співпрацювало з громадянкою США українського походження Олександрою Чалупою. У публікації наголошувалося, що вона нібито збирала компромат на Пола Манафорта, який керував президентською кампанією Трампа. В самому ж Посольстві заперечують будь-які спроби вступити в будь-яку змову з політичними силами в США.

Читайте також: Втручання Росії у вибори: кандидат на пост глави ФБР обіцяє розслідування "без політики"

Стаття в Politico вийшла ще 11 січня, однак зараз її охоче цитують представники кабінету Трампа. Це відбувається на тлі останнього скандалу із сином нинішнього президента Сполучених Штатів. Як виявилось, у розпал президентської кампанії він отримав пропозицію від росіян щодо забезпечення штабу його батька компроматом на Гілларі Клінтон. Пізніше цей компромат був оприлюднений та серйозно зіпсував виборчі позиції кандидата від демократів.

Читайте також: Демократи висунули на обговорення питання імпічменту Трампа

Водночас, у середу під час слухань у Юридичному комітеті Сенату США кандидат на пост директора ФБР Крістофер Рей зазначив, що в разі затвердження його на посаді, він вивчить питання, описане в публікації Politico.

"Я із задоволенням займуся цим питанням", - зазначив Рей, підкресливши, що будь-якій країні, в тому числі Україні не варто втручатись у виборчий процес в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-