Втручання Росії у вибори: кандидат на пост глави ФБР обіцяє розслідування

Втручання Росії у вибори: кандидат на пост глави ФБР обіцяє розслідування "без політики"

Укрінформ
Кандидат на посаду глави ФБР Крістофер Рей не вважає розслідування спецпрокурора Міністерства юстиції США Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США "полюванням на відьом" та обіцяє припинити всі спроби політичного втручання в процес розслідування.

Про це він заявив під час слухань у Юридичному комітеті Сенату США щодо розгляду його кандидатури на посаду глави ФБР, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я не вважаю, що директор Мюллер займається полюванням на відьом", - відповів Рей на запитання сенатора-республіканця Ліндсі Грема, який нагадав про формулювання, яке неодноразово застосовував президент США Дональд Трамп відносно слідства щодо Росії.

Рей пообіцяв, що в разі його призначення керівником ФБР він уникатиме політичного тиску на Бюро з боку будь-якої партії. Крім того, він підкреслив, що вважає неприйнятними навіть найменші спроби втрутитися в слідство, яке очолює в Міністерстві юстиції спеціальний прокурор.

Читайте також: Трамп не повірив «мантрам» Путіна про невтручання в американські вибори

"Будь-які спроби втрутитися в розслідування Мюллера недопустимі. Будь-які дії, спрямовані на перешкоджання слідству є неприйнятними й мусять бути припинені", - наголосив Рей.

Як повідомлялося, на початку травня президент Дональд Трамп неочікувано звільнив директора ФБР Джеймса Комі, який на той момент збільшив зусилля в розслідуванні втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-