Добкін запевняє, що порівняння з ним навіть Робінгуд не витримує

Добкін запевняє, що порівняння з ним навіть Робінгуд не витримує

Укрінформ
Народний депутат з фракції “Опозиційного блоку” Михайло Добкін звинувачує Генеральну прокуратуру у підтасовці фактів у поданні на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Добкін заперечив, що харківські депутати не мали змоги ознайомитись з матеріалами проектів рішень, за які вони голосували.

За його словами, всі документи вивчались на засіданнях постійних комісій перед винесенням їх на голосування.

"Говорити про те, що депутати не знали, за що вони голосують і начебто я протиснув це рішення - це просто підтасовувати факти, тому що ці протоколи були вилучені при одному із десяти обшуків Генеральної прокуратури, які вона проводила в Харківській міській раді", - сказав він.

Крім того, він повідомив, що 47,5 га із 76,8 га, які нібито були незаконно відчуженні у громади рішеннями міської ради, були згодом знову повернуті в комунальну власність.

"Уявіть собі шахрайську схему: спочатку вкрали, потім вклали десятки мільйонів гривень, а потім більше половини землі повернули територіальній громаді. Ви бачили таких шахраїв? Я навіть про Робінгуда такого не читав", - сказав депутат.

Читайте також: Жодного потерпілого, лише задоволені: Добкін прокоментував "своє" подання

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна. 

Добкін звинувачується у тому, що він за попередньою змовою з групою осіб, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем на користь двох житлово-будівельних кооперативів, сприяв у заволодінні цими двома ЖБК - «Авантаж» і «Житлобуд - 1» , - 77, 8 га земельних ділянок Харкова, завдавши збитки бюджету по оціночній вартості на понад 226 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-