Жодного потерпілого, лише задоволені: Добкін прокоментував

Жодного потерпілого, лише задоволені: Добкін прокоментував "своє" подання

Укрінформ
Споруди, збудовані на землях, які були виділені двом житлово-будівельним кооперативам - «Авантаж» і «Житлобуд - 1», - не залишилися у власників цих кооперативів, а були передані у комунальну власність міста.

Про це на засіданні Регламентного комітету ВР у середу заявив народний депутат Михайло Добкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці квартири, будинки сьогодні, після введення в експлуатацію - передані на баланс Харкова, вони сьогодні є комунальною власністю Харкова. Земля під цими будинками, вона не залишилася у власників кооперативів, вона сьогодні виділена під обслуговування і експлуатацію цих будинків, на ній знаходяться будинки, дитячі майданчики, зони колективного відпочинку тощо», - сказав Добкін.

На його думку, у цій справі потерпілих немає.

«За три роки в справі немає потерпілих. Хто тут потерпілий? Територіальна громада, що отримала 6 тисяч квартир? Чи податкові, які отримували податки, і всілякі фонди, які отримували свої відрахування, в тому числі і пенсійний?», - заявив депутат.

Читайте також: Луценко на регламентному комітеті ВР наполягає на арешті Добкіна

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна. 

За даними ГПУ, Добкін звинувачується у тому, що він за попередньою змовою з групою осіб, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем на користь двох житлово-будівельних кооперативів, сприяв у заволодінні цими двома ЖБК - «Авантаж» і «Житлобуд - 1», - 77, 8 га земельних ділянок Харкова, завдавши збитки бюджету по оціночній вартості на понад 226 млн грн.

Добкін у 2006-2010 роках був мером Харкова, а з березня 2010 року до березня 2014 року очолював Харківську обласну державну адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-