Нардепи не дозволили затримання і арешт Розенблата

Нардепи не дозволили затримання і арешт Розенблата

Укрінформ
Верховна Рада не дала згоду на затримання і арешт депутата Борислава Розенблата.

За рішення про надання згоди на затримання Розенблата проголосували лише 183 нардепи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Раніше Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Розенблата.

Як повідомлялося, 21 червня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Минулого тижня регламентний комітет Ради розглянув ці подання і вирішив, що подання щодо Полякова є недостатньо обгрунтованим, а подання щодо Розенблата є обгрунтованим.

Читайте також: Рада позбавила імунітету Розенблата

19 червня детективи НАБУ затримали 7 людей, підозрюваних у причетності до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, Поляков і Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента. Депутати звинувачення силовиків відкидають. У НАБУ повідомляють, що загальна сума хабара – понад 300 тисяч доларів США.

Раніше Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Полякова, але відмовилася давати згоду на його затримання та арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-