Дейдей просить Раду розсудити подання на нього

Дейдей просить Раду розсудити подання на нього "по совісті і по закону"

Укрінформ
Нардеп Євген Дейдей закликав парламентаріїв розглянути подання Генпрокуратури щодо надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності «по совісті і по закону».

Про це він заявив у вівторок у Верховній Раді у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справа має чисто політичну складову. Те, що мені намагаються інкримінувати, я ні в якому разі не робив. Я не буду зараз стояти і вмовляти когось чи щось просити. Я прошу вас подивитися, вивчити і розсудити по совісті і по закону», - сказав Дейдей.

Читайте також: Рада вирішуватиме долю 5 “недоторканних” до десятої вечора

Водночас генпрокурор Юрій Луценко висловив переконання, що народний депутат Євген Дейдей виявить сміливість, як він це робив під час подій на Майдані, та піде захищати себе в суд.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Впевнений, що Євген, так само сміливий, як і на Майдані, і в досудовому слідстві, і на суді зможе захистити себе, якщо має для цього аргументи. Ми вважаємо, що сьогодні нам потрібно притягнути його до кримінальної відповідальності, дати можливість слідству діяти з ним, як і з кожним з тих українців, які стояли на Майдані і поза ним”, - сказав Луценко.

Генпрокурор наголосив, що “на цей момент для оголошення підозри та подальшого  досудового слідства достатньо доказів”.

Як повідомлялося, минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії. 

Водночас комітет визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо народного депутата Борислава Розенблата (фракція БПП). 

Як відомо, 12 липня регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-