Реінтеграція Донбасу: Клімкін пояснив, як міжнародні партнери вплинуть на законопроект

Реінтеграція Донбасу: Клімкін пояснив, як міжнародні партнери вплинуть на законопроект

Фото
Укрінформ
Україна має намір обговорити з міжнародними партнерами не текст законопроекту про реінтеграцію окупованих територій Донбасу, а концептуальні питання певних правових рішень та координацію співпраці.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Португалії Аугусто Сілвою, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що сказав секретар РНБО, потрібно дуже чітко розуміти, ми ж не збираємося обговорювати текст закону України з нашими міжнародними партнерами. Ми будемо обговорювати концептуальні положення», - сказав Клімкін.

Він додав, що йдеться про те, яким чином Україна взаємодіятиме з ними, а також як буде визначено юридичний статус, який матимуть окуповані території, і яким чином наша держава координуватиме спільні зусилля, в тому числі в рамках “нормандського формату”.

Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу Рада може розглянутий на початку вересня - Турчинов

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій сьогодні, 10 липня, заявив, що у парламент внесено проект закону про реінтеграцію Донбасу, але документ ще не зареєстрований. За його словами, була створена спеціальна робоча група, яка і підготувала відповідний законопроект для розгляду в парламенті, але він потребує остаточного погодження.

Пізніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов поінформував, що Президент дав доручення провести консультації зі стратегічними партнерами України щодо змісту цього законопроекту.

"Відповідний закон готовий, але є доручення Президента, яке реалізовано на засіданні РНБО, щодо проведення консультацій з нашими стратегічними партнерами... щодо змісту цього закону. Я сподіваюсь, що після відповідних консультацій на початку вересня закон буде внесений до Верховної Ради", - сказав Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-