Закон про реінтеграцію Донбасу Рада може розглянутий на початку вересня - Турчинов

Закон про реінтеграцію Донбасу Рада може розглянутий на початку вересня - Турчинов

Укрінформ
Законопроект про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету на території Донецької та Луганської областей може бути розглянутий на пленарному засіданні Верховної Ради на початку вересня.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов за результатами засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідний закон був розроблений апаратом РНБО разом з експертами, фахівцями з питань безпеки... Відповідний закон готовий, але є доручення Президента, яке реалізовано на засіданні РНБО, щодо проведення консультацій з нашими стратегічними партнерами...щодо змісту цього закону...Я сподіваюсь, що після відповідних консультацій на початку вересня закон буде внесений до Верховної Ради", - сказав він. 

Турчинов пояснив, що нинішній пленарний тиждень - останній на цій сесії і за регламентом буде неможливо його ухвалити в цілому.

Читайте також: Законопроект про реінтеграцію Донбасу вже в Раді - Парубій

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у парламент внесено проект закону про реінтеграцію Донбасу, але документ ще не зареєстрований. За його словами, була створена спеціальна робоча група з підготовки відповідного законопроекту, яка і підготувала документ для розгляду в парламенті, але він потребує остаточного погодження.

Президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект про повернення окупованих територій, ініціатором якого виступив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

У БПП пояснили, що потреба в законі "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету" виникла через фактичний вихід Росії з Мінського процесу врегулювання збройного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-