У Києві відкрилася виставка

У Києві відкрилася виставка "Україна-НАТО. Формула безпеки"

Укрінформ
У Національному культурно-мистецькому комплексі "Мистецький арсенал" у Києві відкрилася виставка "Україна-НАТО. Формула безпеки", присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною і Альянсом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у відкритті виставки взяли участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцандзе, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, Північноатлантична рада, а також представники Адміністрації Президента, уряду, Верховної Ради, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства.

"Інтеграція в НАТО є дійсно важливим фактором безпеки - не єдиним, але стратегічним. НАТО для нас не панацея, а можливість розбудувати міцну професійну армію, захистити власні цінності разом з країнами, які їх поділяють, а головне - це можливість стати партнерами", - сказала Климпуш-Цинцандзе під час виступу на відкритті виставки.

Читайте також: Україна веде мову з НАТО про партнерство, а не про захист - Климпуш-Цинцадзе

Столтенберг у свою чергу відзначив, що ця виставка нагадує про свободу, якої можуть досягти люди, які об'єднуються заради спільних цінностей і спільної мети. Він нагадав, що Берлінський мур, який багато десятиліть розділяв людей всупереч їх бажанню, був зруйнований.

"Ми бачимо, що ця виставка демонструє руйнування різних мурів і стін, які будуються на основі міфів, стереотипів та дезінформації. На щастя, ментальні перешкоди можуть бути подолані, якщо будувати мости дружби та взаєморозуміння", - підкреслив Столтенберг.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-