Спецпредставник США залишиться в Україні на кілька днів - Порошенко

Спецпредставник США залишиться в Україні на кілька днів - Порошенко

Укрінформ
Новопризначений спецпредставник США по Україні Курт Волкер, який супроводжує держсекретаря Рекса Тіллерсона під час візиту, залишиться в Києві ще на кілька днів. 

Про це заявив Президент Петро Порошенко на спільній з Тіллерсоном прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я дуже дякую, що після призначення буквально через лічені години з Вами в складі делегації Курт Волкер. Ми вітаємо його і дякуємо за Ваше рішення, що він залишається з нами на декілька днів для того, щоб ми не підвішували питання, не відкладали його, а одразу, з перших годин після призначення розпочинали ефективну і дуже добре скоординовану співпрацю", - сказав Порошенко. 

Читайте також: Порошенко про призначення спецпредставника США по Україні: Вчасний крок

Президент назвав Волкера дуже досвідченим політиком і зауважив, що той дуже відомий в Україні, хоча це і його перший візит до Києва.

Як повідомляв Укрінформ, Державний департамент США 7 липня офіційно підтвердив призначення посла Курта Волкера спеціальним представником США по Україні.

При цьому наголошувалося, що посол Волкер, який раніше був постійним представником США при НАТО, а також директором з питань Європи та Євразії Ради національної безпеки, "візьме на себе відповідальність за просування зусиль США, спрямованих на досягнення цілей, викладених у Мінських угодах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-