Тіллерсон: Росія має зробити перший крок до деескалації на Донбасі

Тіллерсон: Росія має зробити перший крок до деескалації на Донбасі

Укрінформ
Росія має зробити перший крок до деескалації ситуації на Сході України, зокрема, примусити бойовиків негайно припинити порушувати перемир’я та забезпечити безперешкодний доступ ОБСЄ по всій території, включаючи кордон.

Про це заявив журналістам у Києві державний секретар США Рекс Тіллерсон після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У своїй дискусії з керівництвом Росії декілька разів я сказав, що необхідно, щоб Росія зробила перший крок до деескалації ситуації у східній частині України, зокрема, з припинення вогню та виведення важкої зброї для того, щоб дати можливість спостерігачам ОБСЄ виконувати свою роботу", - сказав він.

Тіллерсон наголосив, що це дуже важливо для американської сторони, "щоб просуватися з питання врегулювання ситуації на Донбасі далі.

Читайте також: Тіллерсон назвав перешкоду для поліпшення відносин з РФ

"Ми розчаровані відсутністю прогресу в рамках Мінських домовленостей і саме тому ми призначили спеціального представника для того, щоб звернути увагу на це питання. Ми будемо координувати цю діяльність з "нормандською четвіркою" та урядом РФ для того, щоб побачити, чи зможемо зробити прогрес швидше. Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей і здійснювати свій вплив на сепаратистів. І ми закликаємо ще раз, щоб їх бойовики негайно припинили бойові дії на Сході України для того, щоб дозволити місії ОБСЄ доступ не лише на лінії зіткнення, а й вздовж кордону", - підкреслив держсекретар США.

Тіллерсон також наголосив на цілях США стосовно ситуації в Україні.

"Важливо чітко відзначити наші цілі, цілі США, відносно цієї ситуації: у першу чергу – відновити територіальну цілісність України... Ми також вважаємо, що дуже важливим є забезпечення безпеки громадян України, незалежно від їх етнічної, національної чи релігійної належності", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-