Луценко назвав Регламентний комітет «самообороною корупції»

Луценко назвав Регламентний комітет «самообороною корупції»

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав Комітет Верховної Ради з питань регламенту «самообороною корупції».

Про це він сказав під час засідання Регламентного комітету, що розглядає подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата від “Народного фронту” Максима Полякова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на початку засідання в.о голови комітету Павло Пинзеник заявив, що у членів комітету були застереження ще під час розгляду подання ГПУ на депутата Євгена Дейдея щодо допустимості доказів у вигляді аудіозапису ще до позбавлення нардепа недоторканності. 

У відповідь Луценко навів приклад, коли суд визнав допустимість такого доказу, а саме: у справі, до якої причетні депутати Поляков і Борислав Розенблат.

«В мене було рішення райсуду щодо пані Любонько, яка виступала посередником при вимаганні хабарів народними депутатами (Максимом Поляковим та Бориславом Розенблатом - ред). Суд встановив допустимим доказ аудіо- та відеозаписів, що зроблені за рішенням суду щодо неї, в яких звучать голоси та видно дії народних депутатів. Таким чином суд, а не ви, як це належить демократичній країні, встановив допустимість доказів, де чутно і видно дії нардепів. Слідство дало дозвіл на оприлюднення цих матеріалів і я з усією відповідальністю заявляю - приховати ці аудіо- та відеозаписи комітету «самооборони корупції» не вдасться. Ми у будь-якому разі оприлюднимо їх перед ЗМІ», - заявив Луценко.

Він також сказав, що просить «припинити займатись покриванням корупції у стінах Верховної Ради».

У відповідь Пинзеник заявив, що у зв'язку з «некоректними висловлюваннями» на адресу народних депутатів він закрив би засідання комітету, якби не було необхідності в присутності генпрокурора під час розгляду подання на Полякова.

«Мене утримує той факт, що ваша особиста присутність є безумовною підставою для розгляду подань про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата. Без вашої присутності ми цього робити не можемо», - сказав Пинзеник.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 доларів.

Читайте також: Поляков заявляє, що НАБУ "чіпляється" до нього через особисту неприязнь

Так, за даними ГПУ, Поляков, діючи за попередньою змовою з іншими службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, вимагав та одержав хабар від представника компанії-нерезидента за вчинення дій в інтересах цієї компанії, а саме: внесення до Верховної Ради проектів законів про зміни до Податкового кодексу (щодо особливостей оподаткування діяльності, пов'язаної з видобуванням бурштину) та про внесення змін до Митного кодексу (щодо звільнення від оподаткування операцій з ввезення на територію України обладнання для промислового видобутку бурштину).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-