Регламентний комітет розглядає подання ГПУ на депутата Полякова

Регламентний комітет розглядає подання ГПУ на депутата Полякова

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту розпочав розгляд трьох подань ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа з фракції «Народний фронт» Максима Полякова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на засіданні, окрім представників комітету, присутні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, генпрокурор Юрій Луценко та сам Поляков.

Учасники засідання сидять на своїх робочих місцях, а представники ЗМІ, які прийшли висвітлювати захід, змушені стояти, оскільки засідання регламентного комітету відбувається у невеликому приміщенні.

Як повідомлялося, Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 доларів.

Читайте також: Зняття недоторканності: політолог розповів про "лазівку" у паперах ГПУ

Так, за даними ГПУ, Поляков, діючи за попередньою змовою з іншими службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, вимагав та одержав хабар від представника компанії-нерезидента за вчинення дій в інтересах цієї компанії, а саме: внесення до Верховної Ради проектів законів про зміни до Податкового кодексу (щодо особливостей оподаткування діяльності, пов'язаної з видобуванням бурштину) та про внесення змін до Митного кодексу (щодо звільнення від оподаткування операцій з ввезення на територію України обладнання для промислового видобутку бурштину).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-