Порошенко підписав закон про транспорт для інвалідів

Порошенко підписав закон про транспорт для інвалідів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до статті 31 Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні” щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю".

Підписання відбулося під час відвідання середньої загальноосвітньої школи № 168 Києва, повідомляє прес-служба глави держави.

“Сьогодні це обов’язок держави після того, як я підпишу цей закон, забезпечити кожну особу з особливими потребами транспортом для того, щоб вона могла дістатись до відповідного центру”, - наголосив Порошенко.

Крім того, підписуючи інший закон - “Про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг” - він зазначив: “Проблема не в тому, що раніше школам забороняли брати дітей з особливими потребами. Ні. Проблема в тому, що зараз, після підписання цього закону, дитині і батькам не можна відмовити. І ми маємо перетворити школу у справжню європейську освітню інституцію”.

Читайте також: Президент підписав закон про інклюзивну освіту

Глава держави також наголосив на необхідності збереження цих гарантій у новій редакції закону “Про освіту”, який наступного тижня розглядатимуть народні депутати.

Президент висловив переконання, що нині в Україні створені всі необхідні умови для розвитку інклюзивного освітнього середовища.

“Однак успіхів у напрямку запровадження в Україні інклюзивної освіти можливо досягти виключно за рахунок забезпечення системного підходу. У цьому контексті слід відзначити роботу уряду і міністерства, яке, ініціюючи відповідні законодавчі зміни, демонструє дуже активну позицію в питаннях запровадження інклюзивної освіти. Спільними відповідальними діями ми всі, державна влада маємо забезпечити подолання бар’єрів у доступі дітей до освіти”, - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-