Реалізація “плану Маршалла” для України переходить до конкретики - Кубілюс

Реалізація “плану Маршалла” для України переходить до конкретики - Кубілюс

Укрінформ
Реалізація економічної допомоги для України та українців - так званого "плану Маршалла" - переходить від політичних розмов до конкретних дій.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив екс-прем'єр Литви, депутат литовського Сейму Андрюс Кубілюс.

“Я навіть не сподівався що так швидко все просуватиметься, тобто ми вже переходимо від загальної політичної розмови про цей план до конкретики, тобто хто розроблятиме ті чи інші проекти”,- заявив політик.

Читайте також: Трамп планує збільшити експорт газу в Європу для послаблення впливу Росії - ЗМІ

За його словами, група литовських та українських депутатів спільно побувала нещодавно у Вашингтоні, Берліні та Брюсселі, де провела інтенсивні переговори з політиками та представниками фінансових інституцій.

“У Брюсселі ми настільки просунулися уперед в цьому плані, що почали обговорювати конкретні організаційні питання. Наприклад, хто описуватиме конкретні механізми допомоги, який мандат має отримати Єврокомісія та Європейський інвестиційний банк для того, щоб на своєму рівні працювати над цим планом, що повинен задекларувати Європарламент перед самітом “Східного партнерства”, який відбудеться в листопаді”,- наголосив екс-прем'єр Литви.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе пояснила чому Європа не надає Україні "план Маршалла"

Він зазначив, що ініціативна група намагається  використати досвід Німеччини 1947 року, коли гроші, які виділялися за “планом Маршала” зосереджувалися, зокрема, у банку KfW (німецький державний банк, заснований у 1948 році як складова частина “Плану Маршалла” - ред.).

“Йдеться про те, щоб конкретна фінансова інституція, яка отримає фінанси від ЄІБ чи від інших фінансових установ, змогла надавати ці гроші як кредити малому та середньому бізнесу на набагато кращих умовах у порівнянні з тими, які зараз є в Україні”, - констатував Кубілюс.

Читайте також: У Литві пояснили, як спрацював би “план Маршалла” для України

Литовський політик повідомив, що група зараз робить усе можливе, щоб “план Маршала” обговорювався на різних міжнародних форумах від Варшави до Лондона і Брюсселя.

Кубілюс підкреслив, шо зараз проведено “дуже вдалу підготовчу роботу”, яка дає можливість сподіватися на обговорення плану на cаміті “Східного партнерства” в листопаді у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-