Климпуш-Цинцадзе пояснила чому Європа не надає Україні

Климпуш-Цинцадзе пояснила чому Європа не надає Україні "план Маршалла"

Укрінформ
Європа не квапиться надавати Україні "план Маршалла", оскільки надто мало знає про нашу державу.

Таку думку висловила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на VII Національному експертному форумі "Точки росту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається, що оскільки європейці не дуже знають, хто такі українці, оскільки українці занадто довго були відсутні на карті Європи, оскільки дуже легко поширити негативну інформацію на перших шпальтах, а про складні та маленькі перемоги нецікаво дізнаватися, - саме через це в європейців немає апетиту тиснути на свої уряди, щоб переконувати в необхідності "Маршалл-плану", - заявила урядовець.

Крім того, Климпуш-Цинцадзе зауважила, що Україна вдячна Євросоюзу за надану допомогу.

"У нас дійсно є дуже велика допомога і від Міжнародного валютного фонду, і від Європейського Союзу, але більшість цієї допомоги побудована на конкретних умовах руху України в обраному євроінтеграційному напрямку. Але ця допомога переважно кредитна. У нас є багато технічної, експертної допомоги, яку ми цінуємо. Але в процентному співвідношенні вона непорівнянна з можливостями, які надавалися країнам, які отримували статус кандидата в члени Європейського Союзу", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-