Росія формує нові дивізії на кордоні з Україною – Турчинов

Росія формує нові дивізії на кордоні з Україною – Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов обговорив із заступником генсека НАТО з питань нових викликів безпеці Соріном Дукару перспективи поглиблення співпраці у військово-технічній сфері та сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє прес-служба РНБО України.

"Значну увагу під час обговорення сторони приділили питанням поглиблення співробітництва у військово-технічній сфері та сфері кібербезпеки між Україною та країнами-членами НАТО", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі співрозмовники також обговорили ситуацію, що склалась в Україні внаслідок агресії РФ проти нашої держави.

За словами Турчинова, вздовж кордону України з Росією вибудовується потужна інфраструктура російських військ, "створюються нові дивізії в Білгородській і Ростовській областях, поблизу східного та північного кордонів". "Немає потреби вам розповідати про мілітаризацію в Калінінграді та створення потужних баз у Сирії РФ", - сказав секретар РНБО, додавши, що Росія значно зміцнила свої позиції в Чорноморському та Балтійському басейнах.

Окрім того, співрозмовники обговорили методи гібридної агресії РФ проти України. "Окрім військових дій, ведеться економічна, енергетична та інформаційно-кібернетична агресії проти нашої країни", - зазначив Турчинов.

В свою чергу Дукару наголосив, що Україна є "наріжним каменем в євроатлантичній безпеці".

Окрім того, заступник генерального секретаря НАТО наголосив на важливості співпраці в науковій сфері та в питаннях кібербезпеки. "На даному етапі ми поглиблюємо практичну співпрацю та інтеграцію наших дій", - сказав він.

Читайте також: Питання приєднання України до НАТО стоїть гостро, як ніколи раніше - Горбулін

Дукару додав, що робота цільового фонду для України з питань кібербезпеки при НАТО визнана задовільною, і "зараз планується розширення його роботи".

Представник НАТО також відзначив глибинні реформи сектору безпеки та оборони України, "які знаходяться не лише на папері, а дійсно глибинні та направлені на євроатлантичну інтеграцію України".

"Ми сьогодні вийшли на той рівень практичної співпраці, якої до цього ніколи не було. Вірю в європейську та Північноатлантичну інтеграцію України", - наголосив він.

Фото: turchynov.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-