У Раді зареєстрували проект закону про обмеження доступу російських артистів

У Раді зареєстрували проект закону про обмеження доступу російських артистів

Укрінформ
В парламенті зареєстровано проект закону щодо обмеження гастролей на території держави-агресора та на території України, зокрема й на тимчасово окупованій її території.

Відповідний документ розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України.

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо обмеження проведення гастрольних заходів на території держави-агресора та на території України, в тому числі й на тимчасово окупованій території України) зареєстрований 29 червня 2017 року під номером 6660.

Автори законопроекту - народні депутати Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко та Олег Осуховський, які представляють депутатську фракцію ВО "Свобода".

"Російська Федерація веде й інформаційну війну проти України, особливо за допомогою російських гастролерів. Так, російські гастролери виступаючи на території України, в тому числі окупованій, відкрито підтримують окупацію України та приниження Українського народу. З огляду на вищезазначене, є надзвичайно важливим в цілях забезпечення інформаційної безпеки та цілісності нашої держави заборонити російським гастролерам проводити гастрольні заходи на території України, в тому числі й на окупованій", - підкреслюється, зокрема, у Пояснювальній записці.

Читайте також: Тільки з початку липня на кордоні України “завернули” 14 російських артистів

А також зазначається, що "з метою забезпечення безпеки українських гастролерів доцільно заборонити проведення гастрольних заходів гастролерами, які є громадянами або резидентами України, на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території".

Документ, що зараз опрацьовується в Комітеті з питань культури і духовності, пропонує передбачити відповідальність за порушення. Зокрема, заборону "в подальшому проводити гастрольні заходи на території України до моменту виведення усіх незаконних збройних формувань, російських окупаційних військ, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України та відновлення повного контролю України за державним кордоном України", а також пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 304-1 "Порушення заборони на проведення гастрольних заходів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-