Луценко: Доходи Дейдея становлять 1 мільйон 400 тисяч, а майно - на 6,1 мільйона

Луценко: Доходи Дейдея становлять 1 мільйон 400 тисяч, а майно - на 6,1 мільйона

Оновлено
Укрінформ
Доходи народного депутата  від фракції "Народний фронт" Євгена Дейдея становлять 1 млн 400 тисяч, а володіє він майном на суму 6,1 млн гривень.

Про це поінформував на засіданні Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законні джерела надходжень становлять 1 млн 440 тисяч, однак набуте майно - на суму, як встановлено, 6 млн 300 тисяч гривень", - заявив Луценко.

За його словами, ця невідповідність дала підстави Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі запідозрити незаконне збагачення. "САП звернулась до мене з проханням внести подання щодо зняття депутатської недоторканності для притягнення народного депутата для подальшого судового розслідування за статтею про незаконне збагачення", - уточнив керівник ГПУ.

Читайте також: Дейдея у незаконному збагаченні поки ніхто не звинувачує - Холодницький

Луценко, зокрема, повідомив, що вартість автомобілів депутата становить 3,5 млн гривень. Сам Дейдей має готівкові кошти у сумі 30 тисяч євро, а його дружина - 41 тисячі доларів. 

Водночас, за його словами, інформація про нібито отримання позики дружиною нардепа у сумі 3,5 млн гривень не підтвердилася. Фіктивний характер позики слідство доводить протоколом допиту самої особи - це громадянин Лінчевський, який був вказаний як особа, що позичила кошти. "Лінчевський не надавав цю позику дружині Дейдея", - заявив генпрокурор.

Як повідомлялося, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея. За даними Генпрокурора, у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-