Климпуш-Цинцадзе пояснила, навіщо Україні летальна зброя

Климпуш-Цинцадзе пояснила, навіщо Україні летальна зброя

Укрінформ
Україна просить Захід надати оборонну летальну зброю, щоб ефективніше захистити себе і зменшити втрати серед військових і цивільних.

Про це заявила віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, виступаючи на 95-му Семінарі "Роуза-Рота" на тему «Безпека і стабільність в Україні і Чорноморському регіоні» , повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми просимо підтримки і солідарності, тому що Російська Федерація розуміє виключно мову сили, а тому необхідно здійснювати стримування виключно з позиції сили. Ми просимо оборонну летальну зброю, щоб боронити себе, щоб боронити свою землю, щоб ефективніше робити це, щоб мати менше втрат серед цивільних і військових», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що Україна ніколи не просила військових НАТО захищати нас на нашій території.

Віце-прем'єр зазначила, що українці самі готові щодня захищати свою державу і продовжуватимуть активно це робити, водночас будучи націленими на політичне і дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читайте також: Комітет Сенату США схвалив рішення про $500 мільйонів та летальну зброю для України

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна вже сьогодні є контриб'ютером і донором безпеки як у регіоні, так і у світі, має унікальний досвід протистояння гібридним загрозам як на військовому, так і дипломатичному та інформаційному фронтах.

«Україна має той досвід протидії військовій агресії, якого на даний момент не має жодна країна - член НАТО. Але разом з тим ми просимо підтримки і солідарності», - акцентувала віце-прем'єр-міністр.

Вона нагадала, що лише з початку 2017 року, попри досягнення домовленостей про припинення вогню щонайменше чотири рази, у зоні АТО загинуло 120 українських військових, майже 900 представників ЗСУ дістали поранення, серед цивільних загинуло 47 осіб і більше 100 осіб були поранені. Тому надання Україні летальної оборонної зброї, на її переконання, стало б ефективним інструментом стримування Росії та її агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-