Уряд підтримав МЗС щодо створення інституту для презентації України за кордоном

Уряд підтримав МЗС щодо створення інституту для презентації України за кордоном

Укрінформ
Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Міністерства закордонних справ щодо створення Українського інституту – інституції з презентації України за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Публічна та культурна дипломатія як складові «м’якої сили» держави стають дедалі важливішим інструментом державної політики України у реалізації пріоритетних зовнішньополітичних завдань, зміцненні національної безпеки, формуванні позитивного міжнародного іміджу нашої держави та її інтеграції у європейський простір. Важливим кроком для захисту інтересів нашої держави та формування позитивного іміджу України за кордоном є створення у сфері управління МЗС державної установи «Український інститут», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, на Інститут також будуть покладені такі завдання, як презентація та просування іміджу України у світі, сприяння міжнародним обмінам та інтеграції України у світовий культурний контекст, популяризація української мови та культурного продукту за кордоном, поширення за кордоном інформації про науковий, освітній та туристичний потенціал нашої держави тощо.

Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі. «Це ідентифікація України – що є Україна для пересічного голландця, грека чи бразильця, з чим вона асоціюється, і, звичайно, привабливість нас як країни – практична, туристична, інвестиційна. Це також сприятиме інтеграції нас у контекст не тільки мистецтва і культури, але й науки, освіти і багатьох інших сфер», – зазначив глава МЗС Павло Клімкін.

Інститут буде афілійованою з МЗС установою, яка, проте, буде самостійною у визначенні змістовного наповнення роботи інституції. Натомість контроль за роботою Українського інституту, а також визначення засад та пріоритетів здійснюватиме Наглядова рада. Фінансуватися Інститут буде з державного бюджету, а також за рахунок благодійних внесків та донорської допомоги.

Міністр  Клімкін наголосив, що як створення цієї інституції, так і її подальша робота, мають базуватися на інклюзивному підході - залученні широкого кола учасників від держави, громадського сектору, бізнесу, а також експертів з-за кордону, діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-