Справа про держзраду: суд не схотів слухати свідчення про

Справа про держзраду: суд не схотів слухати свідчення про "загрозу життю" Януковича

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту екс-президента Віктора Януковича у задоволенні клопотання про допит осіб, які можуть свідчити про нібито загрозу життю Януковича. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали судових засідань. 

Адвокат Януковича Віталій Сердюк озвучив клопотання, в якому просить суд викликати на допит Сергія Литвиненка, Дмитра Іванцова, Олександра Вінніченка та Сергія Бернадського з управління державної охорони, а також інших, один із яких був охоронцем у Межигір'ї. 

"Це люди, які можуть свідчити про реальну загрозу життю Януковичу", - зазначив Сердюк.

За його словами, свідки також "можуть пояснити причину неявки Януковича", для життя якого, як стверджує Сердюк, є загрози в разі перетину державного кордону України. Сердюк також повідомив, що частина свідків перебуває у Москві, а частина - у Києві. 

Суд не знайшов обгрунтованих підстав для задоволення озвученого клопотання і відмовив у його задоволенні. 

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський районний суд Києва сьогодні розпочав засідання по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Перед початком засідання адвокат Януковича Сердюк повідомив журналістам, що його підзахисний знову не з'явиться в суді. "Перш за все неявка викликана відсутністю належного виклику, який мав бути зроблений згідно з Європейською конвенцією. Також причина неявки - це загроза його життю, про що суду буде надано належні документи", - сказав адвокат.

Як відомо, 26 червня засідання  було перенесено, оскільки обвинувачений не з'явився.

При цьому адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив про необхідність застосування міжнародної процедури допиту Януковича відповідно до положень Європейської конвенції з прав людини. 

Згідно з процедурою, в разі повторної неявки обвинуваченого суд може розпочати процедуру заочного провадження.

Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни. 

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Сам екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-